Nutri House Enzymaticky Hydrolyzovaný Kolagen 100% 1000g
Kód produktu: | S2973268 (ke komunikaci) |
Výrobce: |
Nutri House
|
Odpovědnost za vady:
|
24 měsíců
|
Vrácení zboží: | |
Expedice: | 1-2 pracovní dny |
Dostupnost: | Ext. sklad |
Garance férové ceny | Našli jste zboží levněji? Napište nám |
Cena dnes: |
489 Kč s DPH Cena bez DPH 444,55 Kč |
Nutri House Enzymaticky Hydrolyzovaný Kolagen 100% 1000g
Co je to kolagen
Kolagen je bílkovina živočišného původu, která je součástí živých organismů, vyskytuje se ve vazivových tkáních (kůže, šlachy, vazy, klouby, vlasy) a v kostech. Kostní kolagen se také nazývá osein. Všude tam, kde se kolagen v živočišných organismech vyskytuje, je stavební hmotou, tvoří jednak pevná a pružná vlákna, pak se jedná o tzv. kolagen I. typu. Ostatní kolagen, který tvoří výplň mezi pevnými kolagenními vlákny, vytváří měkkou mazovitou strukturu, tzv. kloubní maz, se nazývá kolagenem II. typu. Společně s kolagenem II. typu se v měkkých vazivových tkáních vyskytuje také chondroitin a glukosamin.
Proč hydrolyzovaný kolagen
Kolagen v nativní (přirozené) formě je také znám jako želatina. V případě želatiny se jedná o částečně denaturovanou živočišnou bílkovinu, jejíž délka molekulových řetězců je větší než 100.000 daltonů. Díky tomu poskytuje želatina svou základní vlastnost a tou je schopnost tvořit za určitých podmínek gel. Z běžného života pak známe želatinu v podobě aspiků, želatinových bonbonů, případně želatinových kapslí a řadě dalších potravinářských výrobků.
Pro zdravotní účely, pro použití do zvláštní výživy a pro doplňky stravy nelze kolagen, resp. želatinu ve své nativní formě použít. Jednak proto, že pro výrobu a i pro vlastní konzumaci je nežádoucí tvorba gelu. Hlavně však proto, že nativní forma - želatina je pro člověka téměř nestravitelná. Člověk nemá dostatečně nízkou kyselost v žaludku, aby dokázal želatinu naštěpit a pak dále využít pro svoji výživu.
Aby bylo možné kolagen použít a aby bylo dosaženo co možná nejvyšší využitelnosti, prochází procesem tzv. hydrolýzy, která má za úkol co možná nejvíce zkrátit molekulové řetězce, čímž se odbourá želírující schopnost a zvýší se stravitelnost, tedy i využitelnost kolagenu v lidské výživě. Hydrolýza se zpravidla provádí tak, že do kolagenového roztoku jsou přidány enzymy (proteázy), které štěpí bílkoviny. Po skončení enzymatického štěpícího procesu se tento termicky zastaví, kolagen se horkovodně doextrahuje a sprejově usuší, čímž získá svoji poměrně dobrou rozpustnost ve studené vodě.
Jediným určitým negativním projevem hydrolýzy, tedy zkrácení molekulových řetězců je to, že čím kratší řetězce jsou, tím je chuť kolagenu slanější a hořčí. Naopak pro efektivitu znamenají co nejkratší molekulové řetězce vyšší stravitelnost, tedy využitelnost pro člověka.
Hydrolyzované kolageny, které naše firma používá při výrobě, mají délku molekulových řetězců kolem pouhých 2.000 daltonů.
Použití a dávkování
Hydrolyzovaný kolagen se ve sportovní a zdravé výživě používá především při prevenci a léčbě pohybových problémů, hlavně se jedná o artrózy a osteoporózy.
K léčbě a prevenci artrózových stavů se často používá samotný hydrolyzovaný kolagen. Lze jej přidávat do běžných pokrmů, např. omáček, polévek, jogurtů nebo všech druhů nealkoholických nápojů. Vždy je třeba mít na paměti, že je účelné dodávat tělu kolagen v průběhu dne, resp. rozložit denní dávku alespoň na tři díly. Doporučená denní dávka je 10 g. Kolagen lze přijímat prakticky neomezeně po jakoukoli dobu, jedná se o zcela přírodní a pro lidskou výživu přirozenou látku. Pouze u osob s poškozením ledvin je lépe užívání konzultovat s lékařem, neboť v tomto případě většina pacientů musí redukovat denní příjem bílkovin.
Při léčbě osteoporózy (řidnutí kostí) hraje hydrolyzovaný kolagen také svoji velmi důležitou roli. Dle dosavadních zjištění je pro navázání vápníku a kolagenu v kostech nutná jejich kombinace nebo použití podpůrných látek pro vázání vápníku ze stravy v kostech. V případě osteoporózy je tedy třeba k hydrolyzovanému kolagenu užívat také vhodnou formu vápníku.
Charakteristické vlastnosti námi dodávaného kolagenu:
- 100%-ní vepřový protein
- vysledovatelné suroviny
- vysoký obsah bílkovin (N x 6.25 ? 100%)
- úplné rozpuštění, rychlé rozptýlení ve vodě, nápojích a pokrmech
- vytváří roztoky s nízkou pěnivostí a nízkou viskozitou
- nevykazuje žádnou enzymatickou činnost.
- Výrobek neobsahuje alergenní látky.
- Výrobek neobsahuje a ani nebyl získán z geneticky modifikovaných organismů.
- Výrobek je z hlediska Zákona o potravinách základní potravinou, nejedná se o látku přídatnou, má tedy stejné postavení jako běžné základní potraviny (mouka, cukr, maso).
Průměrné nutriční informace
- | ve 100 g |
---|---|
Energetická hodnota | 1700 kJ (20%*) |
Energetická hodnota | 400 kCal (20%*) |
Bílkoviny - proteiny | 100 g (200%*) |
Výrobce: ADITIVA s.r.o., Starochuchelská 29/6 Praha 5, Česká republika
Odpovědný subjekt v EU: ADITIVA s.r.o., Starochuchelská 29/6 Praha 5, Česká republika, obchod@aditivagroup.com
Dodání produktu Nutri House Enzymaticky Hydrolyzovaný Kolagen 100% 1000g
Toto zboží Vám můžeme dodat až domů nebo na výdejní místo v ČR i SK. Nabízíme širokou nabídku způsobů přepravy za nízké ceny.Jste z okolí Zlína? Na naší prodejně (prodejna Zlín) si můžete předem objednané zboží vyzvednout a před samotným nákupem prohlédnout i vyzkoušet velikost (např. textil, obuv, brusle, apod.). Zboží doporučujeme předem objednat - ne vše máme na prodejně okamžitě skladem (zobrazit dostupnost produktu).
Doba dodání produktu Nutri House Enzymaticky Hydrolyzovaný Kolagen 100% 1000g
E-shopKdy zboží odešleme?
|
StoreKdy bude připraveno?
|
---|---|
1-2 pracovní dny | 1-2 pracovní dny |
Ostatní zákazníci si také prohlíželi:

Amix IsoPRIME CFM 1000g
- Dárek

Amix High Class Series Hydro Pure Whey 1600g
- Dárek

Amix IsoPRIME CFM 2000g
- Dárek

Amix Anabolic Monster BEEF 90% Protein 2200g
- Dárek

LSP Nutrition WPI HD 1000g whey hydrolysate
- Dárek

Maxxwin Beef Protein Hydrolyzate 1500g
- Dárek

GymBeam Protein Pure IsoWhey 2500 g
- Dárek

Amix Anabolic Monster BEEF 90% Prot. 2200g + ...
- Dárek

Amix Gold Whey Protein Isolate 2280g
- Dárek

Nutristar Sojový protein hydrolyzát sáček 100...

Nutri House Sojový protein izolát sáček 1000g

Extrifit Hydro Isolate 90 2000g
- Dárek

Extrifit PeptiBeef 2000g
- Dárek

Amix IsoPRIME CFM 500g sáček
- Skladem

Amix Pro Series IsoHD 90 CFM Protein 1800g
- Doprava zdarma
- Dárek

HiTec Hi Anabol Protein 1000g
- Dárek
Expedice: 1-2 pracovní dny
Doručení na adresu:
Vyzvednutí na výdejním místě:
Slovensko - Doručení na adresu:
Slovensko - Vyzvednutí na výdejním místě:
Možnosti platby
Dárek k objednávce za 1 Kč!
Dárek k objednávce můžete získat při nákupu nad částku 500 Kč.
Aktuální seznam nabízených dárků najdete zde.

Co je to kolagen
Kolagen je bílkovina živočišného původu, která je součástí živých organismů, vyskytuje se ve vazivových tkáních (kůže, šlachy, vazy, klouby, vlasy) a v kostech. Kostní kolagen se také nazývá osein. Všude tam, kde se kolagen v živočišných organismech vyskytuje, je stavební hmotou, tvoří jednak pevná a pružná vlákna, pak se jedná o tzv. kolagen I. typu. Ostatní kolagen, který tvoří výplň mezi pevnými kolagenními vlákny, vytváří měkkou mazovitou strukturu, tzv. kloubní maz, se nazývá kolagenem II. typu. Společně s kolagenem II. typu se v měkkých vazivových tkáních vyskytuje také chondroitin a glukosamin.
Proč hydrolyzovaný kolagen
Kolagen v nativní (přirozené) formě je také znám jako želatina. V případě želatiny se jedná o částečně denaturovanou živočišnou bílkovinu, jejíž délka molekulových řetězců je větší než 100.000 daltonů. Díky tomu poskytuje želatina svou základní vlastnost a tou je schopnost tvořit za určitých podmínek gel. Z běžného života pak známe želatinu v podobě aspiků, želatinových bonbonů, případně želatinových kapslí a řadě dalších potravinářských výrobků.
Pro zdravotní účely, pro použití do zvláštní výživy a pro doplňky stravy nelze kolagen, resp. želatinu ve své nativní formě použít. Jednak proto, že pro výrobu a i pro vlastní konzumaci je nežádoucí tvorba gelu. Hlavně však proto, že nativní forma - želatina je pro člověka téměř nestravitelná. Člověk nemá dostatečně nízkou kyselost v žaludku, aby dokázal želatinu naštěpit a pak dále využít pro svoji výživu.
Aby bylo možné kolagen použít a aby bylo dosaženo co možná nejvyšší využitelnosti, prochází procesem tzv. hydrolýzy, která má za úkol co možná nejvíce zkrátit molekulové řetězce, čímž se odbourá želírující schopnost a zvýší se stravitelnost, tedy i využitelnost kolagenu v lidské výživě. Hydrolýza se zpravidla provádí tak, že do kolagenového roztoku jsou přidány enzymy (proteázy), které štěpí bílkoviny. Po skončení enzymatického štěpícího procesu se tento termicky zastaví, kolagen se horkovodně doextrahuje a sprejově usuší, čímž získá svoji poměrně dobrou rozpustnost ve studené vodě.
Jediným určitým negativním projevem hydrolýzy, tedy zkrácení molekulových řetězců je to, že čím kratší řetězce jsou, tím je chuť kolagenu slanější a hořčí. Naopak pro efektivitu znamenají co nejkratší molekulové řetězce vyšší stravitelnost, tedy využitelnost pro člověka.
Hydrolyzované kolageny, které naše firma používá při výrobě, mají délku molekulových řetězců kolem pouhých 2.000 daltonů.
Použití a dávkování
Hydrolyzovaný kolagen se ve sportovní a zdravé výživě používá především při prevenci a léčbě pohybových problémů, hlavně se jedná o artrózy a osteoporózy.
K léčbě a prevenci artrózových stavů se často používá samotný hydrolyzovaný kolagen. Lze jej přidávat do běžných pokrmů, např. omáček, polévek, jogurtů nebo všech druhů nealkoholických nápojů. Vždy je třeba mít na paměti, že je účelné dodávat tělu kolagen v průběhu dne, resp. rozložit denní dávku alespoň na tři díly. Doporučená denní dávka je 10 g. Kolagen lze přijímat prakticky neomezeně po jakoukoli dobu, jedná se o zcela přírodní a pro lidskou výživu přirozenou látku. Pouze u osob s poškozením ledvin je lépe užívání konzultovat s lékařem, neboť v tomto případě většina pacientů musí redukovat denní příjem bílkovin.
Při léčbě osteoporózy (řidnutí kostí) hraje hydrolyzovaný kolagen také svoji velmi důležitou roli. Dle dosavadních zjištění je pro navázání vápníku a kolagenu v kostech nutná jejich kombinace nebo použití podpůrných látek pro vázání vápníku ze stravy v kostech. V případě osteoporózy je tedy třeba k hydrolyzovanému kolagenu užívat také vhodnou formu vápníku.
Charakteristické vlastnosti námi dodávaného kolagenu:
- 100%-ní vepřový protein
- vysledovatelné suroviny
- vysoký obsah bílkovin (N x 6.25 ? 100%)
- úplné rozpuštění, rychlé rozptýlení ve vodě, nápojích a pokrmech
- vytváří roztoky s nízkou pěnivostí a nízkou viskozitou
- nevykazuje žádnou enzymatickou činnost.
- Výrobek neobsahuje alergenní látky.
- Výrobek neobsahuje a ani nebyl získán z geneticky modifikovaných organismů.
- Výrobek je z hlediska Zákona o potravinách základní potravinou, nejedná se o látku přídatnou, má tedy stejné postavení jako běžné základní potraviny (mouka, cukr, maso).
Průměrné nutriční informace
- | ve 100 g |
---|---|
Energetická hodnota | 1700 kJ (20%*) |
Energetická hodnota | 400 kCal (20%*) |
Bílkoviny - proteiny | 100 g (200%*) |